Solna terapija

Kaj je solna terapija oziroma haloterapija?

Solna terapija ali haloterapija je vdihavanje in izpostavljenje telesa suhemu solnemu aerosolu. Terapija je povsem naravna in varna, klinično preizkušena tehnika. Poglavitna naloga suhega solnega aerosola je, da čisti in razkužuje dihala in kožo. Blagodejno vpliva na vaše počutje in je primerna tako za asmatike, ljudi s pogostimi prehladi in podobnimi težavami.

Solna terapija deluje tako, da v solno sobo medicinski aparat Halogenerator sistematično vpihava mikronske delčke suhega solnega aerosola čiste kamene soli in tako ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam. Zaradi svojih fizikalnih in kemičnih lastnosti ima suh solni aerosol zelo globoko prodornost in poglaviten terapevtski učinek. Suh solni aerosol v solni sobi ustvarja sterilno, hipobakterijsko, z negativnimi ioni nabito atmosfero. Več ko je negativnih ionov, učinkovitejša je celična presnova.

Pri solnih terapijah ne uživamo soli. V prebavni trakt med solno terapijo vstopa le toliko soli, kolikor se je med dihanjem z odprtimi usti raztopi v slini. Ker so te količine zanemarljive so solne terapije primerne tudi za ljudi, katerim osebni zdravnik omejuje dnevni vnos soli v telo. Svetujemo Vam, da se o obiskih solne terapije posvetujete s svojim zdravnikom.

Kaj so glavne lastnosti solne terapije?

Očiščevalna funkcija

Ljudje vseh starosti so pogosto izpostavljeni različnim dražljajem, ki vključujejo alergene, onesnažen zrak in različne viruse. Te vsakodnevne izkušnje lahko povzročijo težave z dihanjem in splošno nelagodje. V takšnih trenutkih se solna terapija izkaže kot naravni očiščevalni mehanizem, ki koristi vsem generacijam.

Antibakterijsko delovanje

Delci soli v zraku solne sobe imajo naravne antibakterijske lastnosti, kar pomaga zmanjšati tveganje za okužbe dihalnih poti. Pomagajo krepiti imunski sistem in zmanjšuje dovzetnost za različne bakterijske okužbe dihalnih poti, kot so sinusitis, bronhitis in podobne težave

Protivnetna funkcija

Solna terapija pomaga zmanjšati vnetja v dihalnih poteh, kar je še posebej koristno pri posameznikih z astmo, alergijskim rinitisom in drugimi dihalnimi težavami. Zmanjšanje vnetij olajša dihanje in zmanjša simptome, kot so kašelj, težko dihanje in zamašen nos.

Izboljšanje splošnega počutja

Mikroskopski solni delci, ki jih vdihavate med terapijo, prispevajo k čiščenju dihalnih poti, obenem pa pomagajo izboljšati energijo in koncentracijo. To pripomore k boljšemu spancu in izboljšanju celotnega telesnega počutja. Solna terapija ima tudi pozitiven vpliv na kožo, saj lahko pomaga zmanjšati simptome različnih kožnih bolezni.

Halogenerator Prizsalt

Halogenerator Prizsalt je suhi solni aerosolni generator namenjen za rabo v solnih sobah. Vsi deli, ki so v stiku s soljo so narejeni iz kvalitetnih materialov plastike oz. kovine, ki je odporna na soli kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Halogenerator Prizsalt je registriran medicinski pripomoček v registru Javne agencije republike Slovenija za medicinske pripomočke in v registru Evropske unije.

Izjave strank

5/5

Imate dodatna vprašanja ali bi želeli rezevrirati termin?